Minusta

Blogi vapaaehtoistyöstä

Madeleine Olsson kirjoittaa vapaaehtoistyöstä erittäin monipuolisesti. Vapaaehtoistöitä on monia erilaisia, ja kaikille löytyy varmasti se oma puuha, joka kiinnostaa. Esimerkkinä näistä ovat auttavassa puhelimessa toimiminen sekä kaveritoiminta. Jos et halua sitoutua toimintaan pitkäaikaisesti tai kaipaat sähäkämpää menoa, voit viettää päivän vapaaehtoisena esimerkiksi festareilla. Näin pääset nauttimaan festaritunnelmasta ilmaiseksi mukavassa seurassa.

47681190_736040613445871_8360029339152023552_n

Olsson muistuttaa, että vapaaehtoisellakin on vastuita: vapaaehtoistyö ei välttämättä eroa paljoakaan palkatusta työstä. Siitä voikin saada kimmokkeen uudelle alalle, kun on ensin kerryttänyt työkokemusta vapaaehtoisena. Vapaaehtoistyö on myös mainio vapaa-ajanviettotapa, joka rikastuttaa elämää monella tavalla. Eri elämänvaiheissa se tuo sisältöä elämään; esimerkiksi eläkkeellä ollessa on aikaa muiden auttamiseen, tai lapsiperhearjen keskellä elävä voi saada siitä hengähdystauon tutuille rutiineille.

Entäpä jos lähtisit vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Esimerkiksi sapattivapaan voi viettää aivan uusissa maisemissa. Madeleine Olsson kirjoittaa tästäkin aiheesta kattavasti. Hän kertoo eri järjestöjen tarjoamista vaihtoehdoista sekä nuorille että aikuisille. Vaihtoehtoja ovat myös harjoittelu tai palkallinen työ. Olsson käsittelee myös vaatimuksia, joita ulkomaille vapaaehtoistyöhön lähtijälle asetetaan. Lisäksi hän muistuttaa, että matka kannattaa suunnitella huolella.